V ponedeljek se odpirajo tehnične trgovine, avtosaloni, servisi

S ponedeljkom vrata odpirajo trgovine z gradbenim materialom, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in nekatere servisne delavnice, med drugim vulkanizerske, je včeraj sklenila vlada.

Frizerski in kozmetični saloni bodo odprti s 4. majem.

Vlada je sklenila, da lahko s ponedeljkom spet obratujejo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno-inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo. V teh prodajalnah bodo lahko nakup v času od 8. do 9.30 opravile izključno ranljive skupine, in sicer invalidi, nosečnice in starejši od 65 let. Slednji samo v tem času.

Prav tako bodo odprte kemične čistilnice in servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja tehničnega blaga.

Odprte bodo tudi servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles, kot so vulkanizerske, avtoličarske, avtokleparske, delavnice za popravilo koles.

Na voljo bodo storitve, ki se opravljajo na prostem, na primer vrtnarske storitve, krovska dela, fasaderska dela, prav tako bo mogoč osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki.

Dovoljene bodo športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

Pred vstopom v prostore bo za stranke obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, kot so šal, ruta ali podobne oblike zaščite, ki prekrije nos in usta, ter razkuževanje rok.

S 4. majem pa bodo potrošnikom na voljo tudi nekatere druge storitve. Vrata bodo lahko odprli frizerski in kozmetični saloni, prodajalne do velikosti 400 kvadratnih metrov, z izjemo prodajaln v trgovskih centrih, ter saloni za nego psov in mačk ter ostalih živali.

Število novih okužb se zadnje dni namreč nekoliko umirja. Včeraj smo v Sloveniji zabeležili 21 novih okužb, kar so številke iz začetka epidemije koronavirusa.

Najmanj potrjenih okuženih je še naprej v Posavju, in sicer 12. Od tega štirje v Sevnici, po tri v Brežicah in Bistrici ob Sotli ter dva v Radečah.

Število laboratorijsko potrjenih okužb v Posavju, po občina in dnevih.

Vir: Vlada RS in tukaj

M. P.