V podjetju TKK naj bi zahtevali, da se slovenski delavci učijo srbohrvaščine

Slika je simbolična.

Na družbenih omrežjih je zaokrožil dopis, s katerim podjetje TKK Srpenica iz občine Bovec od zaposlenih zahteva, da se zaradi lažjega sporazumevanja z delavci, ki prihajajo iz nekdanjih republik Jugoslavije, udeležijo tečaja srbohrvaščine. Dopis, ki naj bi ga podpisala asistentka direktorja Erika Šulin, je na družbenih omrežjih že naletel na val zgražanja. V podjetju pravijo, da gre za šalo enega od zaposlenih.

 

V dopisu zaposlene v podjetju obveščajo, da so se zaradi vse večjega števila zaposlenih iz držav nekdanje Jugoslavije odločili organizirati tečaj srbohrvaščine. Namen tečaja je osvojiti osnove srbohrvaščine in potemtakem lažja komunikacija med zaposlenimi, je zapisano. Tečaj je obvezen, zaključili pa ga bodo s testom.

V podjetju so za Spletni časopis popoldne povedali, da obvestilo ni pristno in da gre za šalo enega od njihovih zaposlenih. “Dopis, ki se je v sredo, 29. 3. 2023, popoldan pojavil na eni od oglasnih desk na sedežu podjetja TKK, ni avtentičen in ne prihaja s strani vodstva podjetja. Po prvih podatkih gre za šalo enega od zaposlenih. Situacijo v podjetju raziskujemo in bomo v nadaljevanju ustrezno ukrepali,” so zapisali.

A. M.