V Oštrcu vlomili v brunarico, pri Dolenjskih Toplicah v gozdarsko kočo

(vir: policija.si)

S PU Novo mesto poročajo, da je prejšnji teden, med 25. in 31. majem, v Oštrcu nekdo vlomil v brunarico in odtujil živila. Lastnik je oškodovan za 300 evrov.

 

Policija sicer ne poroča, kdo je osumljen, vendar je kraj Oštrc v Občini Kostanjevica na Krki znan po tem, da tam poteka migrantska pot, ko tujci nezakonito prečkajo državno mejo preko Gorjancev.

Podoben vlom kot v Oštrcu se je zgodil tudi v okolici Dolenjskih Toplic, kjer so vlomili v gozdarsko kočo. Odtujil niso ničesar, z vlomom pa povzročili za 150 evrov škode.

V preteklih dneh se je na območju PU Novo mesto zgodilo še več vlomov v stanovanjske hiše. V Novem mestu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnike oškodoval za 10.000 evrov. Vlomili so tudi v Dolenjskih Toplicah. Odtujili niso ničesar, z vlomom pa povzročili za okoli 500 evrov škode. Vlomili so tudi v Šmarjeških Toplicah. Tudi tu niso ničesar odtujili, z vlomom pa povzročili za okoli 200 evrov škode.

Z dvorišča stanovanjske hiše v okolici Novega mesta pa je bil v noči iz nedelje na ponedljek, na 3. junij, ukraden osebni avtomobil znamke Audi A6, srebrne barve, registrskih oznak NM S7-207.

M. P.