V občini Brežice nameravajo obnavljati atletski stadion

V občini Brežice načrtujejo obnovo tamkajšnjega atletskega stadiona. Projekt, za katerega je občina že pridobila gradbeno dovoljenje, je uvrščen v predloga občinskega proračuna za leto 2022. Če ga bodo občinski svetniki potrdili, bodo z obnovo začeli jeseni 2022 in končali pomladi 2023.

O tem sta v torek na sestanku govorila tudi župan občine Brežice Ivan Molan in predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar ter predstavniki Atletskega kluba Brežice.

Na sestanku so med drugim ugotovili, da je bilo v brežiški občini v preteklih letih na področju športne infrastrukture narejenega veliko, med drugim je bila urejena tudi t. i. atletska pokrita dvorana – balon, kjer lahko atleti trenirajo v zimskem času.

Župan Ivan Molan in predsednik AZS

Župan Ivan Molan je prejel knjigo Sledi odličnosti – 100 let slovenske atletike, s katero je Atletska zveza Slovenije zaokrožila aktivnosti povezane s 100-letnico slovenske atletike. Gre za pregled atletskega razvoja in dosežkov, opremljen z naborom izjemnih fotografij, ki predstavlja pomemben prispevek k slovenski športni zgodovini.

Atletski stadion Brežice je na lokaciji poleg objekta Strokovno izobraževalnega centra Brežice in obsega 1,7 hektarja, namenjen je vadbi vseh atletskih disciplin. Zgrajen in predan v uporabo je bil leta 1999. V letu 2019 so obnovili sanitarije in uredili odvodnjavanje meteornih voda na vhodu. V letu 2020 je bila izdelana projektna dokumentacija za celovito obnovo.

Atletski stadion Brežice (foto: Zavod za šport Brežice)

A. M.