V Ljubljani na Pohodu za življenje več tisoč ljudi

Vir: Radio Ognjišče.

Zagovorniki življenja so danes dopoldne v Ljubljani pripravili Pohod za življenje, ki se ga je udeležilo več tisoč ljudi, med njimi številne družine in mladi. Zbrana množica je krenila od Prešernovega trga, mimo državnega zbora, predsedniške palače in prostorov vlade, sklenili pa so ga na Trgu republike.

 

“Pohod za življenje je enkratna priložnost v letu, da javno pokažemo, da nam gre za pravico do življenja nerojenih otrok, da se zavzemamo za pomoč mamam in očetom v stiski, tako da bi vsi spočeti otroci lahko zagledali luč dneva in lepoto sveta,” so zapisali na spletni strani Pohoda za življenje.

Pohod za življenje 2022 je potekal pod geslom “Enakopravnost se začne pred rojstvom”. 17. člen ustave namreč pravi, da je človekovo življenje nedotakljivo. Pravica do življenja je temeljna človekova pravica, ki velja brez izjeme za vse, ne glede na osebne okoliščine vsakega posameznika. “Nekaterim nerojenim otrokom pa je ta pravica odvzeta, zato želimo letos poudariti, da se enakopravnost začne že pred rojstvom”, so zapisali organizatorji.

Vir: Radio Ognjišče.

Zanimivo ob tem je poročanje državne STA, ki shodu za zdaj ni namenila še niti ene novice. Za primerjavo: o gejevski Paradi ponosa je STA obširno poročala, tako s predhodno kot z vestmi ob in po samem dogodku. O Pohodu za življenje na STA zaenkrat niso zmogli niti ene kratke novice.

A. M.