V Krškem v tekmo za županski položaj šest kandidatov

Potem ko je aktualni župan Krškega Miran Stanko sporočil, da ne bo znova kandidiral za župana, se je v tekmo za njegovega naslednika podalo šest kandidatov. To je tudi končna številka, saj se rok za vložitev kandidatur potekel včeraj zvečer.

 

V tekmo se tako podajajo občinski svetnik iz vrst SDS in predsednik Mestnega odbora SDS Jože Olovec, Janez Kerin (skupina volivcev/Društvo Modra smer), Iztok Starc (SLS/NSi). Janja Starc (skupina volivcev/Lista obrtnikov in podjetnikov), Dušan Šiško (skupina volivcev/Neodvisna lista Dušana Šiška – Energično za Krško) in Aleš Zorko (Gibanje Svoboda/SD).

Močnejši politični imeni od naštetih sta zagotovo Olovec in Šiško. Olovec je eden dejavnejših mestnih svetnikov in predsednik krajevne skupnostni Leskovec pri Krškem. Kot pravi, se je za kandidaturo odločil, ker želi občino približati ljudem in jo narediti bolj prijazno občanom. “Živimo v izredno močni in bogati občini, naš proračun se lahko skoraj primerja z Mestni občino Novo mesto, prepričan sem, da lahko s proračunom Mestne občine Krško naredimo veliko več,” pravi. Med drugim se zavzema za trajno nižje cene energije za občane Krškega, ureditev politike priseljevanja tujcev, ureditev romske problematike, izgradnjo športno-turističnega centra na Planini, obnova Šrajbarskega turna in drugo.

Šiško pa je nekdanji poslanec iz vrst SNS, ki pa je prišel v navzkriž s stranko in iz nje izstopil. Maja je odstopil tudi kot mestni svetnik občine Krško.

Volilna kampanja se je sicer tudi uradno začela včeraj. Kandidati imajo zdaj mesec dni časa, da prepričajo volivce, naj jih volijo.

M. P.