V Krškem so uradno odprli posavski medgeneracijski center

pixabay.com

V Krškem so v prostorih na Cesti krških žrtev včeraj uradno odprli sedež Večgeneracijskega centra Posavje. Skupaj z enotami v Brežicah in Sevnici skrbi za izboljšanje socialnega vključevanja in položaja različnih ciljnih ter ranljivih skupin, izvaja pa se v šestih občinah Posavja.

Nosilka projekta je Ljudska univerza Krško, njena direktorica Nataša Kršak pa je za enega od spletnih medijev povedala, da sta projekt s 575.000 evri financirala ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter evropski socialni sklad, pri tem sodelujoče občine in partnerske organizacije pa so zagotovile dodatnih nekaj manj kot 180.000 evrov.

Še sodelujoča v tem projektu sta še brežiški Zavod za podjetništvo, turizem in mladino ter sevniški Družinski inštitut zaupanje. V projekt so vključeni tudi zavod za zaposlovanje, centri za socialno delo, otroški vrtci, osnovne in druge šole, različna društva, domovi starejših občanov in druge organizacije.

Po državi je 15 večgeneracijskih centrov. Namenjeni so predvsem za dejavnosti ranljivih ciljnih skupin in preprečevanje socialne izključenosti.

Večgeneracijski center v Krškem deluje v prostorih, ki so v lasti Občine Krško. Že dve leti v njem vadi dobro znani orkester v Posavju, Big band Krško, ki se je prav tako priključil projektu.

N. N.