V Krškem ta konec tedna v znamenju Prazničnega vikenda

Krško

Ta konec tedna bo v starem mestnem jedru Krškega v znamenju Prazničnega vikenda. Današnji dan (petek) bo namenjen predvsem najmlajšim z rajanjem in dedkom Mrazom, sobota pa bo postregla s koncerti. Za zabavo bodo med drugim poskrbeli Novi Fosili in Nipke.

Kot že nekaj let se bo Praznični vikend ta konec tedna odvijal na ulici v starem mestnem jedru. Danes prihaja dedek Mraz s spremstvom, ki se bo skupaj z otroki ob 17. uri izpred Centra za podjetništvo in turizem na CKŽ 46 skupaj s Teatrom Cizamo sprehodil po okrašenih ulicah starega mestnega jedra. Zabava se bo nadaljevala z Andrejo Zupančič, na ulici pa bo na otroke čakal poni in Mini Planica – prava skakalnica, namenjena otrokom med 6. in 12. letom. Starši se bodo lahko medtem sprehodili po prazničnem sejmu lokalnih rokodelcev, ki bodo ponujali različna praznična darilca.

Jutri bo v starem mestnem jedru Krškega predvsem koncertno obarvana. Od 17. ure dalje se bodo tako kot v petek obiskovalci lahko sprehodili med stojnicami z bogato praznično rokodelsko ponudbo, koncertni večer bo ob 17.30 uri začela pevka Alina Julia Jagić, sledijo vokalna skupina Mavrice, NIPKE in Novi fosili.

Ponudniki starega mestnega jedra pravijo, da obiskovalce na stojnicah pričakujejo s toplimi napitki in sladkimi dobrotami.

V želji zmanjšati uporabo plastike in s tem količino odpadkov na prireditvah bodo obiskovalci lahko tople napitke naročili v unikatni krški skodelici.

M. R.