V Krškem, Radečah in Bistrici ob Sotli bodo postavili fitnese v naravi in drsališča

V Posavju so zagnali preventivni projekt Mar nam je za skupnost, v okviru katerega načrtujejo postavitev fitnes naprav v naravi in solarnih klopi ter omogočiti zimsko drsanje. Stal bo nekaj manj kot 220.000 evrov, od tega bo 150.000 evrov zagotovljenih iz evropskih sredstev.

20-mesečni projekt je namenjen spodbujanju in ozaveščanju o pomembnosti telesne dejavnosti in zdravih oblik zabave za mlade ter aktivnosti za bolj dejavno starost.

Med drugim nameravajo v Krškem, Radečah in Bistrici ob Sotli pripraviti nove in izboljšati obstoječe vadbene programe na prostem za vse generacije. Med drugim bodo uredili površine z vadbeno opremo za fitnes v naravi in zimsko drsanje ter postaviti mestno opremo oziroma solarne klopi. Predstavili bodo trenutne in tudi nove športne letne in zimske programe vadbe za starejše, mladostnike in invalide ter pripravili poučevanja in delavnice za uporabo fitnes opreme in drsališča.

V Krškem so v okviru projekta že postavili fitnes naprave za starostnike in mladino, v teh dneh pa bodo uredili zimsko drsališče. V Radečah in Bistrici ob Sotli načrtujejo nove fitnes naprave.

M. P.