V Krškem so odstranili kovinski nadhod nad železniško progo

Foto: Občina Krško

V Krškem so pred nekaj dnevi odstranili močno načeti in že nekaj časa zaprti kovinski nadhod nad železniško progo pri tamkajšnji železniški postaji. Do konca junija nameravajo postaviti novi nadhod. Vrednost naložbe znaša 97.000 evrov, krška občina pri postavitvi novega nadhoda računa na evropsko denarno podporo.

S krške občine so sporočili, da pri omenjeni naložbi pričakujejo, da bodo uspešni na razpisu ministrstva za infrastrukturo s področja trajnostne mobilnosti in da bo projekt delno sofinanciran iz evropskih sredstev. Omenjene prenove so se s sodelovanjem družbe Slovenske železnice lotili že lani.

Kot je pojasnil krški župan Miran Stanko, so po tem, ko so nadhod sprva skušali zgolj prenoviti, ugotovili, da sama prenova ne bo zadostoval,  saj je bil nadhod preveč dotrajan in nevaren, zato so se odločili za nov nadhod.

Izvajalski razpis so zato lani ponovili in za pripravo projektne dokumentacije, odstranitev starega ter izdelavo in postavitev novega nadhoda izbrali leskovški obrat podjetja Willy Stadler, so še sporočili s krške občine.

N. N.