V Krškem namenu predali postajališče za avtodome

V občini Krško so včeraj simbolično namenu predali novo postajališče za avtodome, ki se nahaja v bližini stadiona Matije Gubca. Postajališče ima dvanajst parkirnih mest s popolno oskrbo.

Naložba, vredna okoli 180.000 evrov, je del širšega projekta Doživi energijo Save, sofinanciranega iz EU sklada za pomorstvo in ribištvo.

Poleg postajališča za avtodome, kjer so urejeni tudi skupni družabni prostor ter kamini in kurišča za pripravo rib, so v okviru projekta med drugim uredili dva ribomata na tržnici Krško in na tržnici v Brežicah. Ribe – afriški som – bodo obiskovalci lahko naročili kot dostavo na postajališče za avtodome.

Občina Krško je zadnjih letih že vlagala tako v postajališča za avtodome, kakor tudi počivališča, le-ta pa so tudi različno opremljena oziroma zagotavljajo različno oskrbo.

Takšnih počivališč in postajališč je na območju občine trenutno devet.

Pri bazenu v Brestanici so uredili prvo počivališče za avtodome, kjer lahko kampirata dva avtodoma istočasno, nadaljevali z ureditvijo parkirišča ob ribnikih v Mačkovcih, kjer lahko parkira osem avtodomov naenkrat, zagotovljeno pa imajo elektriko, vodo, izpust odpadne vode in WC kaset.

Druga postajališča so še na lokacijah: Gostišče Senica, Turistična kmetija Hribar v Podbočju, Gostilna Pečnik, Stadion Matije Gubca, parkirišče pri igrišču Šajspoh pri občini Krško in Raceland.

A. M.