V Krškem in Brežicah že zbirajo podatke za oceno po nedavnih potresih

Potres v Brežicah leta 2015.

V občinah Krško in Brežice so že začeli zbirati podatke za oceno škode, ki so jo povzročili nedavni potresi z epicentrom v hrvaški Petrinji. Potrese je bilo namreč mogoče precej čutiti tudi v večjem delu Posavja.

V občino Krško lahko občani morebitno škodo kot posledico potresa evidentirajo in prijavijo na elektronski naslov [email protected]

Tudi na Občini Brežice občane prosijo, da posredujejo podatke o prvi oceni škode na objektih zaradi potresa, in sicer na elektronski naslov [email protected]

V sporočilu navedite lokacijo poškodovane stavbe, ali gre morebiti za stanovanjske objekte, ki niso več primerni za bivanje zaradi posledic potresa oz. za gospodarski ali javni objekt, ki ni več primeren za opravljanje dejavnosti. Navesti je treba tudi podatek o objektih, ki sodijo v pristojnost Zavoda za kulturno dediščino, ter opis nastale škode, nastale poškodbe na starejših stavbah in grobo oceno stroškov.

Podatke bo občina posredovala Uradu Republike Slovenije za zaščito in reševanje zaradi morebitnih postopkov ocenjevanja škode po potresu.

A. M.