V Krškem gradnjo peš mostu odložili zaradi dragega jekla

V Krškem so v letu 2021 načrtovali začetek gradnje peš mostu, ki bi povezal stari del mestnega jedra z zahodnim delom – Vidmom, a so gradnjo prestavili zaradi visokih cen jekla. To se je namreč v času epidemije covida-19 precej podražilo, zato bodo na občini raje počakali, da bodo cene ugodnejše.

Za gradnjo mostu je občina v letu 2020 izvedla javni razpis za izgradnjo, pridobila gradbeno dovoljenje in pripravila izvedbeno dokumentacijo.

Gradnja je bila načrtovana za lansko in letošnje leto, a je bila ponudba, ki je prispela na javni razpis, visoka, predvsem zaradi povečanja cen jekla, zato se je občina odločila, da bo izvedbo mostu prestavila do umiritve razmer na področju cen materialov.

Kot so na občini zapisali v odgovoru na vprašanje občinske svetnice Milene Bogovič Perko (SDS), ki jo je zanimalo, kaj je z gradnjo mostu, so v proračunih za letošnje in prihodnje leto kljub odložitvi gradnje zagotovili določena sredstva za primer, da bi se razmere začele izboljševati in da bi lahko nadaljevali s pripravljanjem vsega potrebnega za gradnjo, predvsem za novelacijo projektne dokumentacije.

Most naj bi stal okoli 2,5 milijona evrov. Šlo bo za ločni most brez podpornikov, dolg 110 metrov in širok 3,5 metra. Poleg peš poti bo na njem tudi kolesarska pot.

A. M.