V Krškem danes festival vina, kulinarike in umetnosti

Okusi Posavja 2018 so tu.

V starem jedru Krškega bo danes v okviru znamke Okusi Posavja potekal 2. festival vina, kulinarike in umetnosti, ki ga pripravljata Center za podjetništvo in turizem Krško in Občina Krško, v sodelovanju z nekaterimi zavodi in prostovoljnimi društvi. V času festivala bodo obiskovalcem na voljo bogata kulturna in gostinska ponudba, s poudarkom na hrani in vino, zvečer pa jih čaka koncert Nuše Derende in zabava z DJ Igorjem.

Tako je bilo lani. Okusi Posavja 2017.

Dogajanje se bo začelo popoldne, natančneje ob 17. uri, ko bosta na vrsti otroški program in ulična umetnost. Hkrati bodo vinarji in gostinci na stojnicah že razstavili svojo ponudbo. Od 17. do 21. ure bo za glasbo poskrbel DJ Igor, od 21. do 23. ure pa Nuša Derenda, ki obeležuje 20-letnico samostojnega delovanja. Po 23. uri bo vajeti znova prevzet DJ Igor, ki bo zbrane zabaval vse do pol druge ure zjutraj.

Na festivalu se bodo predstavili ponudniki, ki ustvarjalno moderno kuhinjo z lokalnimi, svežimi in sledljivimi sestavinami. Posavski vinarji bodo med drugim ponudili svoja najbolj izbrana rdeča in bela vina – od modrega pinota, modre frankinje, laškega rizlinga, sauvignona, chardonnaya, okusnih penin, čokoladnega vina in seveda cvička.

Skupno se bo na festivalu predstavilo 19 ponudnikov vina in kulinarike, ki bodo pred obiskovalci pripravljali ulične porcije hrane in jim dotakali vino v steklene kozarce. Plačevanje pa bo potekalo s pomočjo žetonov. Dogodek pa bo dodatno obogaten z sodelovanjem kar 14 organizacij, društev in posameznikov.

Kot pravijo organizatorji, festival vina, kulinarike in umetnosti pomembno prispeva k oživitvi mestnega jedra, hkrati pa poskrbi za predstavitev posavske gastronomije in umetnosti širšemu krogu ljudi. Dobrodošel je zlasti za mestne ponudnike.

M. R.