V krški prodajalni spet kradli, čez vikend številni nelegalni prehodi meje

Slika je simbolična

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 5. 5. in 8. 5. posredovali v
224 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 747 klicev.

 

Med drugim so policiste PP Krško 5. 5. okoli 18.30 poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi se neznanci nedostojno vedli in odtujili več artiklov. Policisti so se takoj odzvali in v Krškem izsledili in prijeli 25-letnega osumljenca. Ukradene predmete so zasegli in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Isti dan so krške policiste okoli 14. ure poklicali na pomoč iz zdravstvene ustanove, kjer naj bi se ženska nedostojno vedla, razbijala po vratih in kričala. Policisti  so  kršiteljico  izsledili, ugotovili identiteto in ji zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

V naselju Črnc na območju Brežic je nekdo s strehe pomožnega objekta odtujil okoli osem metrov bakrenih žlebov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

5. 5. nekaj pred 20. uro so policisti na avtocesti iz smeri Obrežja proti Dobruški vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po cesti in vozil z veliko hitrostjo. Kršitelj, ki sprva ni upošteval svetlobnih in zvočnih  znakov, je zapeljal na izvoz pri Dobruški vasi in poskušal peš pobegniti. Policisti so ga prijeli in med postopkom ugotovili, da gre za 19-letnega državljan Srbije, ki je v  avtomobilu prevažal tri državljane  Turčije,  ki so  nedovoljeno  vstopili v Slovenijo. Državljanu Srbije  so  odvzeli  prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so ga privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policisti so med 5. 5. in 8. 5. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova,  Loče, Slovenska vas, Ribnica, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 61 državljanov Pakistana, 44 državljanov Maroka, 36 državljanov Nepala, 29  državljanov Bangladeša, 29 državljanov Sirije, 20 državljanov Indije, 15 državljanov Konga, 12 državljanov Afganistana, pet državljanov Turčije, štiri državljane  Alžirije, štiri državljane Kitajske, dva državljana Palestine, dva državljana Šrilanke in po enega državljana Kameruna, Burundija, Tunizije in Kube. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Spletno uredništvo