V Krki se je zgodila delovna nesreča s smrtnim izidom

Krka

Po poročanju spletnega portala Moja Dolenjska je v noči iz četrtka na petek v Krkinem obratu v Bršljinu, v Novem mestu, prišlo do tragičnega dogodka. 52-letni vzdrževalec, doma iz Hrastulj pri Škocjanu, je pri opravljanju svojega dela padel približno 10 metrov v globino. Padca žal ni preživel.

Iz Krkine Službe za odnose z javnostmi so za Mojo Dolenjsko sporočili, da izgubo sodelavca globoko obžalujejo in da je preiskava pristojnih organov o vzrokih še v teku.

Zaposleni v obratu v Bršljinu naj bi po nekaterih informacija že nekaj časa pred tem opozarjali na nekatere pomanjkljivosti, povezane z varstvom pri delu, vendar so iz Krkine službe sporočili, “da je usposobljenost zaposlenih za pravilno in varno delo v Krki eden od osnovnih pogojev za razporeditev zaposlenih na določena dela in za pravilen in varen potek dela”. Ravno tako so dodali, da nenehno izvajajo številna usposabljanja, nekateri sodelavci pa so bili zaradi različnih zahtev delovnega mesta vključeni v več usposabljanj.

V zadnjih desetih letih sta se po podatkih Krkine službe zgodile dve težji delovni nesreči; in sicer ena težja nezgoda in ena smrtna žrtev v prometni nezgodi na službeni poti.

N. N.