V kombiju prevažal 34 migrantov

Fotrografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti v petek, nekaj po 9. uri, v kraju Podbočje na območju policijske postaje Krško prijeli voznika kombija, ki je v kombiju prevažal 34 ilegalnih migrantov.

Najprej so ustavili voznika osebnega avtomobila, za njim pa še voznika kombiniranega vozila hrvaških registrskih oznak. Tovorni del kombiniranega vozila je bil ob ustavitvi vozila prazen, vendar so policisti v gozdu v bližini kmalu izsledili 34 tujcev, ki jih je voznik pred ustavitvijo policistov izpustil iz kombija in so se razbežali po gozdu.

Tujci so bili v slabem  stanju in dehidrirani, enega izmed njih pa so morali reševalci zaradi slabega zdravstvenega stanja odpeljati v bolnišnico.

46-letnemu vozniku kombija in 57-letnemu vozniku osebnega avtomobila so kriminalisti odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila.

Voznika kombija so ovadili zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, voznika osebnega avtomobila pa zaradi nudenja pomoči.

S kazensko ovadbo so ju kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper
oba odredil pripor.

Tujce, državljane Pakistana, Iraka, Irana in Somalije, so po oskrbi in opravljenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Kombi (foto: PU Novo mesto)

M. P.