V Italiji afriški migrant sredi belega dne posilil ukrajinsko begunko

Fotografija je simbolična. (vir: YouTube)

Na spletu je zaokrožil posnetek iz Italije, na katerem je afriški migrant kar sredi belega dne na ulici posilil begunko iz Ukrajine. Posnetek je javnosti razkrila italijanska političarka Giorgia Meloni, ki že dlje časa opozarja na nasilje afriških migrantov na italijanskih ulicah.

 

Posnetek prikazuje 55-letno ukrajinsko begunko na ulici mesta Piacenza, ki obupano kriči, medtem ko se nadnjo spravlja 27-letni azilant iz afriške Gvineje. Posnetek je sicer nekoliko zamegljen. Do tragičnega dogodka je prišlo med njenim sprehodom po ulici, ko jo je črnec nenadoma napadel iz zasede. Moški je bil pozneje aretiran, ženska pa ostaja v bolnišnici in je še vedno v šoku. Posnetek je objavljen na tej spletni strani.

Sicer ne gre za prvi primer, ko so migranti iz Afrike posilili begunke iz Ukrajine, ki so same in zato še toliko bolj nezaščitene, hkrati pa se ponekod nastanjene skupaj z migranti iz Afrike. Časnik Bild je poročal o posilstvu, ki se je zgodilo 6. marca v Dusseldorfu. Na hotelski ladji Oscar Wilde, ki služi tudi za nastanitev beguncev iz Ukrajine, je bila 18-letna Ukrajinka žrtev skupinskega posilstva. Posilila sta jo moška iz Iraka in Nigerije, stara 37 in 26 let.

A. M.