V Hrastniku že 35 okuženih z novim koronavirusom

(vir: pixabay.com)

V Hrastniku je bilo včeraj z novim koronavirusom okuženih že 35 oseb, dve več kot v soboto. V tamkajšnjem domu starejših je okuženih 14 ljudi, od tega osem oskrbovancev in šest zaposlenih.

Ob tem v domu starejših občanov primanjkuje od 10 do 15 ljudi, v občini se bojijo, da bo med zaposlenimi prišlo do pregorelosti.

Občinska uprava je zaprla prostore, prost dostop do zaprtih prostorov, kot so pisarne, avle, hodniki, stopnišča in drugi skupni objekti, pa ni mogoč. Zato je treba telefonsko najaviti, sprejemajo pa le nujne primere.

Vse naročene stranke bodo napotili na čakanje pred stavbo in jih bodo v skladu s predhodnim telefonskim, elektronskim ali pisnim naročilom posamično vabili v prostore na način, da se zagotovi povečana varnost.

Vstop v knjižnico Antona Sovreta je zaradi trenutnih razmer od četrtka onemogočen, prav tako na voljo nista e-učilnica in čitalnica. Knjižnica bo še vedno odprta po poletnem urniku, vendar pa samo za vračilo in prevzem že vnaprej naročenega gradiva, ki čaka na uporabnika.

Tudi Mladinski center Hrastnik je do nadaljnjega zapirl vrata za vse obiskovalce. Vse aktivnosti in počitniške dejavnosti so odpovedane.

V Hrastniku se je sicer v minulih dneh mudila tudi zdravstvena inšpekcija, ki je preverjala stanje v gostinskih lokalih, poročajo mediji.

M. P.