V Golobovi vladi tudi stranke, ki niso dobile mandata na volitvah

LMŠ in SAB sta na volitvah pogoreli, a bosta vseeno v vladi.

Najverjetnejši mandatar Robert Golob naj bi danes predstavil kandidate za ministre v novi vladi. Kot vse kaže, bosta v njej tudi predsednik LMŠ Marjan Šarec in Alenka Bratušek, ki sta tako svoji stranki očitno “prodala” za ministrska položaja.

 

Po neuradnih informacijah je sicer Golob postavil kot pogoj, da mu Šarec in Bratuškova v zameno za mesti v ministrski ekipi prepustita svoji stranki. Ti bo potreboval predvsem za lokalne volitve. Obe imata namreč že razvejano mrežo lokalnih odborov, medtem ko Golob lokalnih odborov praktično nima. Tako naj bi po imenovanju vlade kmalu sledila pridružitev LMŠ in SAB Golobovi stranki Gibanje Svoboda.

Golob za dodatna ministrska mesta, ki ju zahteva dogovor s Šarcem in Bratuškovo, seveda potrebuje več ministrstev, če želi imeti večino v vladi, zato je predvideno povečanje njihovega števila. Po nekaterih informacijah naj bi število ministrstev povečali vsaj za tri ali štiri. Dodatna ministrstva bodo seveda “dobrodošla” tudi za zaposlovanje drugih kadrov iz vrst LMŠ in SAB. SAB in LMŠ namreč nista več zgolj stranki njunih vodij, zato bo treba v združitev prepričati tudi druge kadre omenjenih dveh strank. Slednje pa je seveda mogoče najbolj “učinkovito”narediti z deljenjem novih zaposlitev.

A. M.