V Dobovi zaključujejo z energetsko obnovo šole, pripravljena tudi gradbena jama za vrtec

Fasada ŠD Dobova

V Dobovi v Občini Brežice te dni potekajo številna dela. Med drugim se bližajo zaključku energetske obnove šole in športne dvorane, pripravljena je že tudi gradbena jama za novi vrtec.

Prizorišče investicij je prejšnji teden obiskal tudi brežiški župan Ivan Molan in se seznanil s tem, kako poteka delo v nekoliko drugačnih razmerah.

Novi vrtec v Dobovi gradijo ob Osnovni šoli dr. Jožeta Toporišiča. Že v času počitnic je občina preuredila podstrešje dobovske osnovne šole in v njih uredila učilnice. Vanje so se preselili učenci iz učilnic v pritličju, ki so za čas gradnje novega vrtca postale igralnice za otroke.

Do zdaj so stari vrtec že porušili, pripravljena je gradbena jama za novi vrtec, narejeni so tudi oporni zidovi ob zelenih površinah. Vrtec bo pet oddelčni v velikosti 817 kvadratnih metrov neto tlorisne površine. Imel bo zelene površine namenjene igri na prostem, urejena bodo parkirišča in priključek do ceste. Rok za dokončanje del je 30. oktober 2021.

Poleg gradnje vrtca v Dobovi poteka tudi energetska obnova šolske stavbe. Trenutno zaključujejo z izolacijo fasade, zamenjana so bila nekatera okna, urejena senčila, izoliran je bil strop šolske jedilnice, obnovljen je tudi hodnik, ki povezuje šolo s športno dvorano.

Energetske prenove je deležna tudi športne dvorana. Do zdaj je bila izolirana fasada, zamenjano je bilo stavbno pohištvo, izolirana streha, sanirana razsvetljava, prenovljen prezračevalni sistem in urejeno pasivno hlajenje.

Gradbena jama za novi vrtec v Dobovi.

Vir in foto: Občina Brežice
M. P.