V Cerkljah ob Krki odprli novo javno zdravstveno ambulanto

V prostorih Osnovne šole Cerklje ob Krki so v sredo odprli novo zobozdravstveno ambulanto Zdravstvenega doma Brežice. Gre za skupno naložbo zdravstvenega doma in Občine Brežice. Ambulanta bo namenjena predvsem otrokom iz vrtca ter otrokom in mladini iz osnovne šole in okolice, pa tudi odraslim.

Ambulanta bo pričela z delom v ponedeljek, zaenkrat pa bo delala ob ponedeljkih in četrtkih, od 7. do 14. ure. V obeh dnevih bo delo deljeno, namenjeno otrokom in odraslim, pri čemer bo čas, namenjen odraslim, prilagojen glede na povpraševanje.

Ambulanto bo vodila zobozdravnica Mojca Ferenčak, ob pomoči zobozdravstvene asistentke Marenke Petelinc.

Ambulanto so v sredo s simboličnim prerezom traku odprli brežiški župan Ivan Molan, direktor Dražen Levojević in ravnateljica dr. Stanka Preskar. Odprtje sta z recitacijo o Sapramiški in s pesmijo Zobar popestrili učenki OŠ Cerklje ob Krki Tia Pacek in Zea Pavlovič pod mentorstvom učiteljice Natalija Žveglič, ki je tudi povezovala dogodek.

Po besedah župana Molana Občina Brežice s tem uresničuje strategijo enakomernega razvoja vseh krajev občine in zagotavljanja dostopnosti do zobozdravstvenih storitev za otroke in tiste, ki težje pridejo do mesta. Prostori za zobno ambulanto so bile sicer načrtovani že ob gradnji nove šole, pobudo zanjo pa je dala tudi Krajevna skupnost Cerklje ob Krki.

Naložba v zobozdravstveni stol, medicinsko in računalniško opremo ter pohištvo je znašala 45.456 evrov, od tega je občina prispevala 20.000 evrov, ostalo pa Zdravstveni dom Brežice.

Ob odprtju nove ambulante. (vir: Občina Brežice)

M. R.