V brežiški občini pospešeno gradijo optično omrežje

V občini Brežice pospešeno gradijo optično omrežje, s čimer želijo pokriti bele lise, kjer še nimajo primernega internetnega omrežja. Gradbena dela potekajo po načrtih, izvaja jih podjetje GVO, pravijo na občini.

Optično omrežje načrtujejo v Blatnem, Dečnem selu, Malem vrhu in Curnovcu. V Blatnem so dela zaključena, trenutno pa potekajo na Malem vrhu. Nato bosta sledila še Curnovec in Dečno selo.

Prav tako potekajo dela v Piršenbregu, Globokem in v Dramlji. V Bizeljski vasi so dela načrtovana v letu 2023.

Dela izvajajo tudi v Podgorju pri Pišecah, Boštu, na Vidovi poti in Drameljšku, sledijo dela v Vrhovnici. Drugi izvajalec bo predvidoma do konca tega meseca začel z deli v Drenovcu pri Bukovju v smeri Orešja na Bizeljskem.

Prav tako so gradbena dela v izvajanju v Dednji vasi, Pišecah, Podgorju pri Pišecah, Vitni vasi in Dramlji ter Bojsnem, v Brezju pri Bojsnem čaka izvajalec del na sočasno gradnjo z Elektrom Celje.

V letu 2023 so dela načrtovana v Globokem do Cerine, ena veja od Cerine skozi Žejno, Sobenjo vas, Globočice, Stankovo, Brvi, Stojanski vrh do Vinjega vrha, druga veja od Cerine skozi Dobeno Cirnik, Koritno, Veliko Dolino do Nove vasi pri Mokricah.

Dela trenutno potekajo še na področju naselij Zgornja Pohanca, Križe, Volčje in Sromlje. Obnova zračnih linij in gradbena dela na območju Pečic in Križ so načrtovana v začetku leta 2023.

A. M.