V brežiški bolnišnici razpis za novega direktorja

SB Brežice (vir: Občina Brežice)

Po tem, ko je 25. aprila Nataša Avšič Bogovič zaradi osebnih razlogov odstopila z mesta direktorice Splošne bolnišnice Brežice, ki se je po enem letu njenega vodenja znašla v rdečih številkah, je bil včeraj objavljen razpis za novega direktorja zavoda. Časnik Delo je včeraj objavil razpis za novega direktorja zavoda.

Nataša Avšič Bogovič (Foto: spletna stran SB Brežice)

Danica Božič, predsednica sveta zavoda brežiške bolnišnice, je povedala, da bo svet o novem direktorju odločal 10. junija, Avšič Bogovičeva pa naj bi bolnišnico vodila še do 24. junija.

Kakšne kompetence zahteva razpis od kandidata?

Najmanj 5 let delovnih izkušenj na vodilnih ali vodstvenih delovnih mestih z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji ter znanje enega od svetovnih jezikov. K prijavi je treba priložiti tudi program dela in predstavitev načina vodenja poslovnega in delovnega procesa.

Več o prijavi lahko preverite na straneh zavoda: https://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prosta_delovna_mesta/posamezno?IDEPD=2208200

V pisni izjavi za medije, s katero se je odzvala na zaskrbljenost brežiškega občinskega vodstva nad dogajanjem in poslovanjem bolnišnice ter bojaznijo o morebitni priključitvi novomeške bolnišnice, je Avšič Bogovičeva sicer zapisala, da je brežiško bolnišnico vodila odgovorno in povezovalno, rdečim številkam pa se zaradi posledice financiranja urgentnega centra ni dalo izogniti.

Splošna bolnišnica Brežice s svojimi storitvami oskrbuje približno 70.000 prebivalcev iz Posavja.

N. N.