V brežiški bolnišnici cepljenih več kot 90 odstotkov zdravnikov

Splošna bolnišnica Brežice ima visoko precepljenost zdravnikov.

V slovenskih bolnišnicah in univerzitetnih kliničnih centrih je po podatkih Zdravniške zbornice Slovenije proti covidu-19 precepljenih 89,4 odstotka od skupno 3571 zdravnikov. V bolnišnici Topolšica so cepljeni vsi zdravniki, v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana 87 odstotkov.

V brežiški bolnišnici je cepljenih več kot 90 odstotkov zdravnikov.

“Podatki zgovorno kažejo na to, da se za cepljenje najbolj odločajo ljudje, ki o cepljenju, tako varnosti kot učinkovitosti in pomenu za družbo, po strokovni plati vedo največ,” so v sporočilu za javnost izpostavili v zdravniški zbornici.

V nekaterih bolnišnicah so nekateri zdravniki, ki še niso cepljeni, prebolevniki in tako še zaščiteni. V Splošni bolnišnici Novo mesto je cepljenih 80 odstotkov zdravnikov, če bi prišteli še zdravnike prebolevnike, pa bi dosegli 86 odstotkov.

Vodstva slovenskih bolnišnic ob tem znova pozivajo prebivalce, naj zaupajo medicinski stroki in se, če še niso zaščiteni pred covidom-19, čim prej cepijo. Tako bodo zavarovali sebe pred morebitnim težjim potekom bolezni in hkrati omogočili, da bolnišnice ne bodo preobremenjene z bolniki zaradi covida-19 ter bodo tako lahko po programu oskrbele vse druge bolnike, ki prav tako potrebujejo bolnišnično obravnavo, sporočajo iz zdravniške zbornice.

A. M.