V Brežice prihaja 60 pevcev iz petih držav

Občina Brežice vabi na Mednarodni otroški pevski festival Brežice (MOPF), ki se bo letos zgodil drugič. Polfinalna večera bosta potekala v četrtek, 24. 8. 2017 in petek, 25. 8. 2017 v Mladinskem centru Brežice, finalni večer pa v soboto, 26. 8. 2017, na dvorišču gradu Brežice.

Druga izvedba MOPF bo v Brežice pripeljala 60 mladih pevcev, starosti od 7 do 17 leta, iz petih različnih držav, ki se bodo predstavili v treh starostnih kategorijah. Prvič bodo pevci stopili na oder v dveh polfinalnih večerih, ta četrtek in petek. Obiskovalci bodo v posameznem večeru prisluhnili tridesetim skladbam, znanih izvajalcev. Petindvajset najboljših mladih pevk in pevcev, po mnenju strokovne žirije in publike, se bo predstavilo na finalnem večeru. Ta bo potekal to soboto, na dvorišču gradu Brežice.

Mednarodni otroški pevski festival je letos na avdicije, v juniju v Sloveniji in na Hrvaškem privabil 79 mladih pevk in pevcev, starosti od 7 do 17 leta, iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Bolgarije. Na festival se je uspešno uvrstilo kar dvajset pevk in pevcev več kot v lanskem letu.

Festival predstavlja izjemo med sorodnimi, saj daje priložnost sodelovanja vsem mladim pevskim talentom, ob pogoju uspešno opravljene avdicije brez dodatne kotizacije in brez pogoja sodelovanja z avtorsko skladbo. Festival je za udeležence kot tudi za obiskovalce brezplačen. Posamezen obiskovalec pa lahko glasuje za svojega favorita z glasovnico, za katero mora odšteti 5 EUR. Glas občinstva ima težo dodatnega člana strokovne žirije.

Letos si je, z uspešno opravljeno avdicijo, sodelovanje na festivalu zagotovilo tudi devet mladih pevk iz občine Brežice, in sicer:

 •  Ajda Ivanšek (Artiče),
 •  Hajdi Haler (Cerklje ob Krki),
 • Tinkara Dušič (Pišece),
 • Eva Julija Borovšak (Župelevec),
 • Manca Mihelin (Bizeljsko),
 • Nika Čižmek (Globoko),
 • Ema Arnšek (Bizeljsko),
 • Živa Strgar (Globoko) in
 • Tanita Lipar (Brežice).

Vabijo vas, da se jim pridružite v dveh polfinalnih večerih, ki se bosta odvila v

 • četrtek, 24. avgusta 2017, s pričetkom ob 18. uri v Mladinskem centru Brežice in
 • petek, 25. avgusta 2017, s pričetkom ob 18. uri v Mladinskem centru Brežice.

Najboljših 25 pevcev se bo predstavilo na finalnem večeru v soboto, 26. avgusta 2017, s pričetkom ob 19. uri na grajskem dvorišču gradu Brežice.

Pridružila se bo tudi Amadea Begović, lanskoletna zmagovalka v starostni skupini od 11 do 15 let, ki je za nagrado prejela produkcijo prve avtorske skladbe. S to se je na Poprock večeru v okviru festivala Dnevi slovenske zabavne glasbe uvrstila v superfinale.

Skupinska fotografija zmagovalcev po izboru komisije (mednarodni otroški pevski festival brežice 2016)

Prvo nagrado je, v lanskem letu kot tudi letos prispeval član strokovne žirije Alex Volasko z ekipo 5th FLOOR studia.

Nosilec projekta Mednarodni otroški pevski festival Brežice je Partitura d.o.o. ob podpori Občine Brežice in v sodelovanju z Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter Posavskim muzejem Brežice. Producent festivala je Glasbeno-plesni studio Ritam Klanjec.

Več informacij o festivalu lahko pridobite na spletni strani www.brezice.eu.

Vljudno vabljeni!