V Brežicah zbirajo računalnike za socialno šibke otroke, ki se šolajo na daljavo

Fotografija je simbolična.

V Občini Brežice ugotavljajo, da vsi otroci v občini nimajo potrebne računalniške opreme, da bi lahko spremljali pouk na daljavo, zato je občina takšnim otrokom odstopila nekaj svojo opreme. Še vedno pa vse družine nimajo računalnikov, zato so začeli z akcijo zbiranja računalnikov.

Po preverjanju na osnovnih šolah, ali imajo vsi učenci na razpolago računalnike in potrebno računalniško opremo, so namreč ravnatelji osnovnih šol občini sporočili, da nekaj otrok računalnika in potrebne opreme nima. Občina se je zato odločila, da otrokom nameni lastno opremo. Nekaj opreme so zbrali tudi s pomočjo zaposlenih na občini ZPTM Brežice in LIONS kluba Brežice.

Še vedno pa posamezne družine nimajo računalnika. Ravnatelji osnovnih šol so prepoznali vsaj devet izrazito nujnih potreb, ko je šolo obvezen otrok brez računalnika, in 21 malo manj nujnih.

Na občini so zato sprožili akcijo zbiranja računalnikov. Vse občane naprošajo, da doma pogledajo, ali imajo delujoč računalnik, ki so ga pripravljeni darovati otroku, ki ga nujno potrebuje. Če ga imajo, lahko to sporočijo na telefonsko številko 07 620 55 00 (sprejemna pisarna občine) ali po e-pošti na [email protected]

M. P.