V Brežicah se danes začenja Mestna promenada

Brežice, središče

V Brežicah se danes začenja Mestna promenada Brežice, ki bo vse do konca julija razveseljevala otroke in zabave željne. V tem času se bodo v Brežicah namreč odvijale številne delavnice in igre za otroke, za tiste malo starejše pa različni koncerti.

Že danes otroke ob 18. uri čakajo Gvidove dogodivščine, ki bodo poskrbele za delavnice in igre za otroke ter poslikave obrazov. Tiste malo starejše pa zvečer ob 21. uri pričakujejo na koncertu The Funkamentalists. Še en koncert se bo odvil v ponedeljek ob isti uri, ko bo zbrane zabaval Sam Session.

V sredo ob 18. uri znova pripravljajo Gvidove dogodivščine z delavnicami in igrami za otroke ter poslikavami obraza ter ob 20.30 ognjeno predstavo Ognjeni mojster Hatana. V petek ob 18. uri znova sledijo Gvidove dogodivščine, ob 21. uri pa koncert Neishe. Vstop na vse prireditve je prost.

Mestna promenada 2018 sicer v staro mestno jedro prinaša tudi spremembe v prometnem režimu. Tako bodo do sobote, 28. julija do 15. ure zaprta parkirišča na levi in desni strani Ceste prvih borcev, in sicer od menjalnice Ažur do cerkve sv. Lovrenca, zaprta pa bo tudi sama cesta na omenjeni relaciji.

M. R.