V Brežicah pokazali, zakaj imajo naziv Evropsko mesto športa 2022

V Evropskem tednu mobilnosti je v starem mestnem jedru občine Brežice, na Cesti prvih borcev, v četrtek in petek potekalo pestro dogajanje.

Posebej pestro je bilo v petek, ko smo v Sloveniji obeleževali dan športa.

V četrtek dopoldne se je v mestnem jedru zvrstilo 14 aktivnosti, ki so jih pripravile različne organizacije, javni zavodi, podjetja ter športna društva. Dogodka se je udeležilo več kot 600 otrok štirih brežiških osnovnih šol.

Popoldne so nadaljevali z Mini olimpijado, ki jo je izvedla Športna zveza Brežice v sodelovanju s Slovenia Olympic Team ter 14 lokalnimi športnimi društvi. Mladi nadobudni športniki in športnice so ob zvokih olimpijske himne vkorakali na prizorišče, po prebrani zaprisegi pa so sledili športni izzivi in predstavitve športnih panog. Vsi udeleženci, ki so se uspešno soočili s športnimi izzivi, so prejeli praktično nagrado.

V petek, na dan slovenskega športa, so bile Brežice ena od petih slovenskih lokacij, ki se je z navijanjem v živo vključila v program v Ljubljani. Ob 12. uri pa se je več kot 800 zbranih brežiških otrok podalo na Predsednikov tek, ki je potekal po celotni državi pod pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja.

A. M.