V Brežicah bodo uredili center za krepitev zdravja

Občina Brežice in Zdravstveni doma Brežice sta s skupno prijavo na razpis ministrstva za zdravje pridobila sredstva za nadgradnjo in razvoj preventivnih programov v brežiški občini. S pridobljenim denarjem namerava občina na Milavčevi 18, kjer je nogometni stadion, urediti center za krepitev zdravja, ki bo vključeval dve pisarni, predavalnico in telovadnico. Dela naj bi bila končana do oktobra.

Vrednost del in opreme, ki jo nameravajo nabaviti, je ocenjena na 85.500 evrov. Večino sredstev, to je nekaj manj kot 73.000, bo prispevala Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, preostali delež pa bo kril občinski proračun.

Namen projekta je vzpostavitev integriranih centrov za krepitev zdravja kot samostojnih enot v zdravstvenih domovih. Omenjeni centri so ključne organizacijske strukture na primarni ravni zdravstvenega varstva za zagotavljanje izvajanja zdravstveno-vzgojnih obravnav ter aktivnosti krepitve zdravja in zmanjševanja neenakosti v zdravju pri prebivalcih vseh populacijskih skupin v lokalnih skupnostih.

M. R.