V Brežicah, Krškem in Sevnici bodo v novo leto vstopili s silvestrovanji na prostem

V treh največjih posavskih občinah bodo v novo leto vstopili s silvestrovanji na prostem.  V Brežicah bo zbrane na najdaljšo noč v letu zabavala Obvezna smer, v Krškem skupina Džuboks, v Sevnici pa ansambel Roka Žlindre.

V Brežicah bodo silvestrovanje na prostem začeli ob 22. uri, vse zabave željne pa bo do poznih jutranjih ur Obvezna smer zabavala v starem mestnem jedru. Gre za eno najpopularnejših skupin v 80. letih, ki dandanes še vedno uspešno nastopa na različnih prireditvah. Njihovi hiti Srce je popotnik, Maj, Čez praznike spet bom doma, Zaplešiva čačača … so postali zimzeleni in še vedno pogosto slišani na radijskih postajah.

V Krškem bodo vsi zabave željni na prostem novo leto pričakali na Trgu Matije Gubca. Tam se bo ob 21. uri začel koncert. Nastopili bodo Dj Stenk, ob 22. uri pa glasbena skupina Džuboks.

Silvestrovo dogajanje v Sevnici se bo začelo ob 22. uri v središču Sevnice, kjer bo zbrane do poznih jutranjih ur zabaval ansambel Roka Žlindre. Še prej, ob 17. uri bo potekalo silvestrovanje za najmlajše.

V Kostanjevici na Krki, Radečah in Bistrici ob Sotli organiziranih silvestrovanj na prostem ne bo.

M. P.