V Brežicah dan zaznamovali vozniki pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so imeli včeraj veliko dela s kršitelji, ki so pod vplivom alkohola ogrožali svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Zasegli so tudi osebni avtomobil in obravnavali poškodbo kolesarja.

Že pred 8. uro so v Brežicah zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 0,57 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog v višini 900 evrov, izrečenih mu bo tudi 16 kazenskih točk.

Nekaj pred 10. uro so v Globokem vozniku osebnega avtomobila izmerili 0,83 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli  so mu vozniško dovoljenje in na sodišče podali obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se kršitelja kaznuje z globo najmanj 1200 evrov in se mu izreče 18 kazenskih točk.

V večernih urah so v Velikih Malencah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Tudi v tem primeru sledi globa najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

V Krški vasi pa so zasegli avtomobil kršitelju, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V Brežicah pa so obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar.

M. P.