V Brežicah burna izredna seje glede azilnega doma, na spletu medtem peticija proti postavitvi azilnih domov

Foto: Demokracija

Na spletni strani Peticije je možno podpisati peticijo Za varno Slovenijo. Namen tega je ustavitev postavitve azilnih domov po državi brez privolitve prebivalcev, kakor se to zdaj dogaja v občinah Brežice in Središče ob Dravi.

V Brežicah je včeraj na temo predvidene postavitve azilnega doma na Obrežju potekala izredna seja občinskega sveta, katere so se udeležili tudi razburjeni krajani. “Azilnega doma preprosto nočemo. Odločitev vlade je diktatorska,” je bilo slišati med navzočimi.

V prvih dveh mesecih letošnjega leta je mejo nedovoljeno prestopilo 6387 oseb, kar je 22 % več oseb kot v istem obdobju lani

Če bo vlada v občini Brežice res vzpostavila azilni dom, krajani posameznih krajevnih skupnosti vladi grozijo, da bodo svojo državljansko nepokorščino izrazili z zapiranjem mejnih prehodov, avtoceste in protestnimi shodi.

Direktorica Urada za migrante je sicer mirila prisotne, da gre le za začasne objekte, a ni podala jasnega odgovora, koliko azilantov bi lahko dejansko namestili v predvidene nastanitve.

Medtem se je na spletu pojavila peticija, katere avtorica je kandidatka za evropsko poslanko Zala Tomačič (lista SDS za evropske volitve). Namen peticije je zahteva za preklic odločitve glede postavitva azilnih domov brez posvetovanja in privolitve lokalnih skupnosti. Podpišete jo lahko na na povezavi: Peticija.online