V Brežicah bo potekalo tekmovanje v peki kruha

Vir: Občina Brežice

Občina Brežice bo v torek, 23. 5. 2023, podelila priznanja tistim, ki so v preteklem letu (2022) sodelovali na tekmovanju v peki kruha v sklopu tradicionalnega dogodka Dan kruha, vina in salam. Letošnje tekmovanje v peki kruha bo potekalo v petek, 23. 6. 2023.

 

Udeleženkam in udeležencem tekmovanja v peki kruha 2022 bodo podeljena priznanja, prisluhniti pa bo možno tudi predavanju specialistke za zelenjadarstvo in okrasne rastline gospe Miše Pušenjak iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor.

Letošnji Dan kruha, vina in salam, v sklopu katerega bo potekalo tudi tekmovanje v peki kruha, bo potekal v petek, 23. 6. 2023, ob 18. uri, tokrat prvič na lokaciji v središču starega mestnega jedra Brežic.

Z dogodkom bodo v Brežicah vstopili v pestro poletno dogajanje v starem mestnem jedru. S svojimi dobrotami in vini se nam bodo tradicionalno predstavila vinogradniška in turistična društva iz občine Brežice, vzporedno pa bo potekalo tudi letošnje Tekmovanje v peki domačega kruha in podelitev listin zmagovalcem v letošnjem izboru za Županovo vino. Dogodek bo tudi letos ponudil živahno dogajanje na prizorišču, za glasbeno spremljavo bo poskrbela skupina Firbci.

Vir: Občina Brežice

Spletno uredništvo