V boju s koronavirusom tudi brežiška civilna zaščita

Predstavniki Civilne zaščite občine Brežice. (vir: družbena omrežja)

V času epidemije koronavirusa poleg zdravnikov in medicinskih sester veliko delo opravljajo člani civilne zaščite, ki skrbijo, da zaščitna oprema pride do tistih, ki jih potrebujejo, poleg tega prebivalstva seznanjajo z zaščitnim ukrepi in pomagajo pomoči potrebnim.

V Posavju je ena bolj dejavnih Civilna zaščita Brežice, ki že vse dni epidemije Brežičane seznanja z zaščitnimi ukrepi. Pretekli teden so njeni člani na Tržnici Brežice mimoidočim razdeljevali zaščitne maske, v petek pa so vsem osmim osnovnim šolam v občini in Vrtcu Mavrica dostavili zaščitne maske in razkužila.

Kot pravi Roman Zakšek, višji svetovalec za področje zaščite in reševanja na Občini Brežice, Civilna zaščita občine Brežice deluje kot neke vrste logistična podpora prvi bojni liniji pri preprečevanju širjenja koronavirusa. Njihova naloga je tudi, da razdeljujejo zaščitna sredstva, kot so maske, razna razkužila in rokavice.

Nudijo pomoč tudi starejšim občanom in onemoglim. “Oskrbujemo medicinske sestre, ki delajo v petronaži, oskrbujemo Dom starejših občanov, Ozaro in center za socialno delo,” pravi.

Zaščitna sredstva dobivajo od Uprave RS za zaščito in reševanje. Vse kar prejmejo, skušajo enakomerno in racionalno razdeliti tistim, ki so najbolj izpostavljeni.

M. P.