V Bistrici ob Sotli v upravljanje mladim predali Hostel Gabronka

Hostel Gabronka v Bistrici ob Sotli.

V Bistrici ob Sotli so ob koncu tedna v upravljanje mladim predali na novo urejeni Hostel Gabronka. Gre za enega bolj urejenih hostlov v Posavju, takoj za MC hostlom Brežice, ki je lani v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna prejel nagrado za najbolj urejeno mladinsko prenočišče.

Hostel Gabronka so mladim iz mladinskega društva BoS predali s podpisom pogodbe med tamkajšnjo občino in mladinskim društvom. Ponuja 20 ležišč, ob tem pa omogoča tudi različne dejavnosti. Lani so v mladinskem društvu pridobili tudi evropska sredstva za ureditev okolice, ki jo ureja šest mladih. Namenjena bo tako obiskovalcem Bistrice ob Sotli kot domačinom.

Hostel stoji tik ob občinski stavbi, ki je bila včasih v lasti Gabronovih. Pred časom je bila stavba predvidena za rušenje, a jo je občina Bistrica ob Sotli obnovila. Za obnovo je občina prejela 180.000 evropskih sredstev, ki jim je dodala 15.000 lastnih sredstev, nekaj časa bo krila tudi stroške.

Gre sicer za enega bolj urejenih hostlov, takoj za MC hostlom Brežice. Ta je, kot rečeno, v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna lani v končni konkurenci premagal MCC Hostel Celje in MH Ajdovščina.

Hostel v Brežicah.

Hostel v Brežicah se nahaja le streljaj od mestnega jedra Brežic, v bližini največjega slovenskega naravnega zdravilišča Term Čatež. Namestitev nudijo v apartmajih in sobah, opremljenih v svežem slogu čistih linij in barv. Cena za šestposteljno sobo znaša od 15 evrov na noč po osebi.

M. P.