V Bistrici ob Sotli ostali brez še edinega bankomata

Bistrica ob Sotli

V Občini Bistrica ob Sotli so prejšnji teden ostali brez edinega bankomata, ki je bil nameščen pri trgovini KZ Šmarje pri Jelšah. Lastnica bankomata je bila A banka (od nedavnega Nova KBM), ki je lastnika prostora, kjer je bil bankomat, obvestila, da bankomat ukinja, ker je dotrajan in je potreben zamenjave, za kar pa banka ne želi nositi stroškov.

Na občini se zato te dni sprašujejo, ali so morda drugorazredni državljani. “Smo manjša obmejna občina, že tako ali tako prikrajšana za številne ugodnosti, ki jih imajo kraji, ki so bližje mestnim središčem. Zato udarec, ki so smo ga prejeli zdaj toliko bolj boli. Zdi se nam, da se nas obravnava, kot drugorazredne državljane, saj je videti da nikomur ni mar, da prebivalci nimamo niti približno enakih pogojev za življenje in da šteje samo kapital,” pravijo.

Kot navajajo, razumejo, da vsi bankomati ne morejo ustvarjati zadostnega prometa, “a bi vendarle bilo treba vzpostaviti neko ravnovesje oz. zagotoviti osnovno pokritost”. “Sprašujemo  se,  kaj  sledi?  Ker se ‘ne splača’ smo ostali brez železniške povezave, banke, bankomata, imamo slabe avtobusne povezave, tudi pošto smo ohranili izključno zato, ker je občina prevzela nase to breme. Bomo kmalu na tem, da ostanemo brez zdravnika, šole, vrtca, bencinske črpalke?” se sprašujejo.

Izražajo upanje, da se bodo zadeve vendarle obrnile v smer, da bo bankomat ostal v občini in da bodo s tem ohranjeni osnovni življenjski pogoji občanov, posebej starejših. V ta namen so v občini začeli podpisovati tudi posebno peticijo.

M. P.