Ustavni sodnik biciklistom: “A vas ni sram!”

Dr. Ernest Petrič

Kolesarski protesti, ki jih ob koncu tedna v Ljubljani pomagajo soorganizirati v LMŠ, SD in Levici in v zadnjem času naglo izgubljajo zagon, se poleg mnogo Slovencev, ki se držijo koronaukrepov, zdijo očitno nesmiselni tudi vse več vidnim Slovencem.

Tako je v petek na njih v Ljubljani naletel nekdanji predsednik ustavnega sodišča dr. Ernest Petrič, ki je ob tem protestnikom zabrusil: “Vi demonstrirate za ne vem kaj. A vas ni sram?”

Petrič je namreč v petek, ko so v Ljubljani potekali protesti, pri predsedniški palači, kjer dela kot svetovalec predsednika republike Boruta Pahorja, ravno vstopil na ulico, mimo katere so ravno potekali protesti. Očitno nejevoljen je med drugim dejal: “Vi demonstrirate za ne vem kaj. A vas ni sram?” Njegov odziv je očitno posnel eden od protestnikov in ga objavil. Ogledati si ga je mogoče tukaj: https://videopress.com/v/LA3JWmH4

T. i. protesti na kolesih sicer v zadnjem času več kot očitno izgubljajo svojo moč. Potem ko se je tri petke pred tem po uradnih podatkih policije na protestih zbralo okoli 5000 ljudi, jih je bilo pretekli petek le še 2500, torej pol manj. Očitno le prihaja spoznanje, da je mogoče demokratično izvoljeno in imenovano vlado premagati le na volitvah in ne s protesti na ulici, ki jih podpihujejo in pomagajo organizirati opozicijske LMŠ, SD in Levica.

M. P.