Uradno: Žensko v Ljubljani zabodel migrant iz Eritreje (slika)

Eritrejec je bil že pred tem večkrat obravnav za kazniva dejanja. Vir: Twitter.

Na poročanje medijev, da je v sredo zvečer temnopolti moški v Ljubljani zabodel žensko, se je včeraj odzvala policija. Potrdila je dogodek in sporočila, da je bil napadalec državljan Eritreje.

 

Zapisali so naslednje: “V sredo, nekaj pred 18. uro smo bili obveščeni o sumu
kaznivega dejanja zoper na območju centra Ljubljane.

Po do zdaj zbranih obvestilih je osumljenec z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanko, nato pa s kraja peš pobegnil. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo.

Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. Po prvih podatkih je osumljenec državljan Eritreje, ki že več let biva na območju Slovenije.

Opravljen je bil ogled kraja dejanja, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah. Motiv za dejanje do sedaj ni znan, z oškodovanko se poznata od preje in izhajata iz istega socialnega okolja. Osumljenec je bil že obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja.

Ker intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, vam drugih informacij trenutno ne moremo podati.”

Po poročanju portala Moj Dolenjska se je dogodek zgodil v lokalu na Šubičevi, v bližini parlamenta. Eritrejec je zabodel Slovenko, nekdanjo vojakinjo Majo, ki je pridobila težje poškodbe.

Gre za migranta, ki je v Slovenijo prispel že leta 2010 in je bil doslej zaradi nasilništva že večkrat obravnavan.

Napadalca z nožem naj bi pri prejšnjih kazenskih postopkih pomagale nevladne organizacije oz. Inštitut 8. marec, katerega predstavnica za javnost je Nika Kovač. Eritrejcu naj bi pomagali s svetovanjem in pravno pomočjo. Inštitut je sicer podaljšana roka Levice. V inštitutu na vprašanja o zastopanju Eritrejca ne odgovarjajo.

A. M.