Uporabnica Facebooka poslanki Levice: Odprite podjetje in dajte lastništvo delavcem

Poslanka Levice Nataša Sukič.

V stranki Levica, kjer se ne sramujejo idej iz nekdanjega trdega komunističnega režima, med drugim zagovarjajo leninistično idejo, da bi morali zasebna podjetja podržaviti, njihovo lastništvo pa prepustiti delavcem.

 

Idejo, ki se je v času socalizma dokazano izkazala kot slaba, je nedavno na Facebooku ponovila poslanka Levice Nataša Sukič, ki je zapisala: “Kaj je protiustavnega v ideji, da bi vzpostavili zadruge, vključili zaposlene v lastništvo podjetij? da bi bili delavci so-upravljalci podjetij, za katere živijo in v katerih ustvarjajo, delajo? razlika med SDS, NSI itn. in stranko LEVICA je, da je za prve svetinja KAPITAL, za socialiste iz stranke LEVICA pa ČLOVEK. očitno je človek potemtakem protiustavna kategorija.”

Na njeno objavo se je vsul plaz kritik, zanimivejša med njimi pa je bila kritika najverjetneje ene od podjetnic, Renate Zajca. Poslanki je na njeno objavo odgovorila: “Seveda, kar začnite. Odprite podjetje z lastnim denarjem. Zaposlite delavce in jim dajte lastništvo. AJPES ima uradne ure vsak dan od 8. do 15. ure. Ob sredah do 17. ure. Tam odprete d. o. o. ali s. p. in začnete. Delavci čakajo na zavodu za zaposlovanje. Torej jutri? Poročajte, kako bo.”

Odgovora poslanke seveda ni dočakala.

A. M.