“Upokojenci fehtamo svoje otroke, da lahko preživimo”

FOTO: Demokracija

Včeraj je v organizaciji Civilne iniciative Glas upokojencev oz. društva Inštitut 1. oktober potekal že peti vseslovenski protestni in protivladni shod upokojencev. Kot je namreč poudaril vodja iniciative Pavel Rupar, je to shod za pravico, svobodo in demokracijo, za poštene pokojnine in za Slovenijo, ki je nam skupna domovina, ena in edina.

 

“Nikoli nas ni bilo več, kot nas je danes! Pozdravljeni na petem shodu zoper mačehovsko oblast in za pravice ter višje pokojnine upokojencev,” je prisotne pozdravil Pavel Rupar.

Koordinator iniciative Glas upokojencev in društva Inštitut 1. oktober Rajko Gerčič, je opozoril, ” da se je pot propada začela. Izgubili smo pravno državo … Gre za ljudi, ki so za seboj pustili razdejanje, umazanijo, poškodovane novinarje in policaje, a je Golobova vlada oprostila globe in njihovo grdo početje. Urška uči mladino, kako se predpisov ne spoštuje, ker so butasti.” Spomnil je, da so za zakon o dvigu pokojnin že zbrali deset tisoč podpisov, vladajoči pa proces na vse mogoče načine ovirajo, “Kaj upokojencem koristi 700 evrov pokojnine ob dvomestni inflaciji?”.

FOTO: Demokracija

“Kako je to podlo: na isti dan, ko Inštitut 1. oktober vlaga predlog zakona za izredno zvišanje pokojnin, ob isti uri vlada vlaga predlog za evtanazijo ali, na kratko, za lastni samomor,” je spregovorila Alenka Orel, upokojena profesorica fizike, ki je javno naznanila ustanovitev iniciativnega odbora Sindikata 1. oktober.

“Tu smo, ker večina upokojencev ne more preživeti s svojo penzijo in moramo fehtati otroke, da preživimo,” je poudaril Rupar, ki je bil med drugim kritičen tudi do ljubljanskega župana Zorana Jakovića zaradi gradnje kanala C0.

Spletno uredništvo