Umoru v Brestanici naj bi botrovale družinske finance

pixabay.com

Nedavnemu umoru v Brestanici pri Krškem, ko naj bi 79-letni moški umoril svojo 10 let mlajšo partnerko, naj bi botrovale družinske finance, je poročal Planet TV. Moški naj bi se partnerke lotil s sekiro, ker jo je krivil za tatvino 140.000 evrov, dela prihrankov, ki jih je zaslužil med tremi desetletji dela v tujini.

 

Pokojna in 79-letnik naj bi živela Na Dorcu in se držala bolj zase. Brat 79-letnega morilca je za televizijo povedal, da sta z bratom večino življenja preživela na delu v Nemčiji. Po upokojitvi se je brat vrnil in zgradil hišo, a je bil sam. Prek oglasa je nato spoznal mlajšo upokojenko, s katero sta zaživela skupaj.

Zadnja leta ni več zaupal bankam, zato je imel prihranke skrite doma. Skupaj naj bi jih bilo za več kot 400.000 evrov in ravno denar je bil razlog, da se je želel ločiti. Partnerka naj bi mu namreč ukradla 140.000 evrov, ker je le ona vedela, kje ga je imel. Vnel se je prepir, ki naj bi prerasel v fizično obračunavanje, zatem pa je naj bi vzel sekiro in jo umoril. Kot predvideva brat, se je to zgodilo že v petek zvečer, čeprav je bila policija o umoru obveščena v soboto.

Po umoru naj bi morilec poskušal soditi tudi sebi.

M. P.