Ukradli traktor na Gorici in se z njim odpeljali v Šentjernej

Slika je simbolična

Včeraj zgodaj zjutraj so krški policisti prijeli prijavo o tatvini kmetijskega traktorja na Gorici. Večer prej ga je lastnik še uporabljal, zjutraj ga ni bilo več. Traktor so kmalu zatem našli v okolici prireditvenega prostora v Šentjerneju. Po prvih zbrani obvestilih sumijo, da sta ga dva osumljenca uporabila za prevoz na javno prireditev.

Sevniški policisti so popoldne obravnavali kršitev javnega reda in miru na Cesti na grad. Tam je prišlo do spora med 67-letnikom in 72-letnikom glede košenja trave. 72-letnik naj bi 67-letniku očital, da ne kosi na svojem in da naj preneha. Pri tem ga je zmerjal in žalil. 67-letnik naj bi pri tem s kosilnico na nitko zamahnil proti drugemu moškemu, ga zadel v roko in lažje poškodoval. 72-letnik obravnavajo zaradi kršitve javnega reda in miru, 67-letnika pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Sevniški policisti so nekaj po poldnevu v mestu posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Pred eno od trgovin je razgrajal 51-letnik, ki se tudi po prihodu policistov ni pomiril, je nadaljeval s kršitvijo in ni upošteval ukazov. Vklenili so ga in ga nameravali odpeljati v pridržanje, ko se je v postopek vmešal 52-letnik šel nad kršitelja s kladivom, ker naj bi zmerjal in žalil njegove otroke. Policisti so obvladali in vklenili tudi njega, nato pa oba odpeljali na policijsko postajo, kje so zaključili postopek. Obema bodo napisali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru.

Krški policisti so popoldne intervenirali v zdravstvenem domu in 24-letnici napisali plačilni nalog, za drugo kršiteljico, staro 16 let, pa uvedli postopek o prekršku. Omenjeni sta v čakalnici zdravstvenega doma razmetavali stvari in se nedostojno vedli, pljuvali, po osebju.

PU Novo mesto