Ukradeni audi A3: Krško tožilstvo zavrglo kazenski pregon

Se spomnite, kako sta dva migranta iz Maroka sredi oktobra lani Dejanu Šnebergerju iz Posavja z domačega dvorišča ukradla audi A3 in ga razbila na regionalni cesti Zagorje – Litija?

O razbitem avtu so ga okoli 5. ure obvestili brežiški policisti, nesrečo sta migranta povzročila zaradi neprilagojene hitrosti. Voznik ni bil ranjen, sopotnika pa so odpeljali v Splošno bolnišnico v Trbovlje.

Mateja Roguljič, okrožna državna tožilka svetnica na Okrožnem državnem tožilstvu v Krškem, pa je zdaj zavrgla kazenski pregon proti maroškima nezakonitima migrantoma Imadu Ihniku in Simohammedu Jabaniju.

Kot razlog je zapisala: “Nesorazmernost med majhnim pomenom kaznivega dejanja ter posledicami, ki bi jih povzročil kazenski pregon.”

Dejan Šneberger je na svoji Facebook strani objavil sklep tožilstva in poleg zapisal:

“Drugo poglavje ukradenega avtomobila! To poglavje nadaljuje zgodbo, ki se mi je pripetila lani oktobra. Takrat sem izpostavil določene stvari, ki so mi jih s tem sklepom potrdili. To poglavje govori o nesposobnosti slovenskega sodstva in varovanja državljanov! Utrujat se ne mislim preveč s tem, ker se mi po domače ne da. Je pa prav da si kdo prebere, kako vse skupaj poteka, če še sam ni bil deležen te nagrade
Osnovne točke;
– Pridobitev imen
– Zavržen sklep
– Če hočeš kaj, se zajebavi sam
– Pobeg iz azilnega doma.”

Sklep Okrožnega državnega tožilstva v Krškem:

Objavljamo še fotografije oktobra 2019 razbitega audija A3.

M. P.