Ukradel denar iz nabirke v cerkvi

Slika je simbolična

Včeraj nekaj po 14. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni, da je v cerkev na območju Novega mesta vstopil neznanec in iz nabiralnika s prostovoljnimi prispevki odtujil denar. Pri dejanju ga je zalotil oškodovanec, kateremu je denar vrnil, potem pa pobegnil. Policisti PP Novo mesto so na podlagi opisa 54-letnega tatu izsledili in prijeli. Okoliščine še preiskujejo, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

V Zabukovju nad Sevnico je neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil posodo s kovanci. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 350 evrov.

V Malem Kamnu na območju PP Krško je nekaj pred 19. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Ob sprožitvi alarmne naprave je storilec pobegnil.

Okoli 20. ure je na parkirnem prostoru v Dolenjem Kamenju nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 100 litrov goriva.

V kraju Apnenik na območju Šentjerneja je v noči na 9. 1. nekdo iz odklenjenega kmetijskega objekta odtujil suhomesnate izdelke in lastnika oškodoval za 200 evrov.

Vir: PU Novo mesto