Tržišče: Dobrodelni koncert za pomoč družini Camloh

Kar osem gasilskih društev je prihitelo na pomoč, ognjeni zublji so bili neusmiljeni. (vir: PGD Tržišče)

V nedeljo, 11. septembra, ob 16. uri bo na igrišču pri Osnovni šoli Tržišče Dobrodelni koncert za pomoč družini ambasadorja cvička Petra Camloha.

Koncert organizira Zveza društev dolenjskih vinogradnikov, karte so v predprodaji samo še danes, v četrtek, 8. septembra.

Koncert bo vodila Jasna Kuljaj, nastopili bodo ansambli Čuki, Dolenjskih 5, Firbci, Vzrok, Novi Spomini, Nemir in Pogum ter posamezniki Manca Špik, Tanja Žagar in mama Manka (Sašo Đukić).

Predprodaja vstopnic je mogoča še danes, in sicer: Gostilna Meglič Trebnje, Pizzeria Carmen Mirna, Gostilna Jaklič Šentrupert, Bar Paradiž Mokronog, KZ Krka Sevnica v Krmelju, Šentjanžu, Studencu in Sevnici, Okrepčevalnica Mica Sevnica, TA Doživljaj Posavje Sevnica, Gostilna Strnad Hotemež, Cvičkova fontana Šmarjeta in Gostilna Karolina Škocjan.

Cena vstopnice v predprodaji je 15 evrov.

Spomnimo. 1. julija, nekaj pred 19. uro, je zagorelo v Gabrju (občina Sevnica) na domačiji 59-letnega Petra Camloha, daleč naokoli enega največjih kmetov, vinogradnika in ambasadorja cvička. Zagorelo je v hlevu, ogenj se je razširil na stanovanjsko hiša in oba objekta uničil. Posredovali so gasilci PGD Šentjanž, Tržišče, Sevnica, Krmelj, Poklek, Boštanj, Mokronog in Šentrupert, vendar je bil ob njihovem prihodu ogenj že močno razširjen na oba objekta.

Brez strehe nad glavo je ostalo devet članov družine.

Pogorišče v Gabrju (vir: PGD Tržišče)

M. P.