Trubarjev dom upokojencev v Loki pri Zidanem mostu: Okužbe še pri 30 stanovalcih

Loka pri Zidanem mostu (vir: Trubarjev dom upokojencev, FB)

Direktor Trubarjevega doma upokojencev v Loki pri Zidanem mostu, mag. Robert Potočnik, je objavil, da so rezultati analiz brisov, ki so jih prejeli včeraj in danes, pokazali na dodatnih 30 okuženih stanovalcev v domu.

Trenutno število stanovalcev z okužbo je 111, pri zaposlenih pa 30. Skupno je to 141 okuženih.

Sedem stanovalcev je zaradi bolezni Covid-19 žal umrlo, glede smrti dveh stanovalcev pa na natančne informacije glede vzrokov smrti še čakamo.

Pri 51 stanovalcih petkovo in včerajšnje testiranje okužbe ni potrdilo.

Okužene stanovalce so takoj po prejemu rezultatov namestili v rdečo cono, tam jih je skupno 107. Prostorsko so tako ločeni od stanovalcev, pri katerih okužba ni bila potrjena, z enimi in drugimi pa delajo ločene skupine zaposlenih.

Pri večini novoodkritih primerov gre za stanovalce, pri katerih je bil v prejšnjem krogu jemanja brisov ugotovljen negativen rezultat, vendar je bil hkrati pozitiven rezultat ugotovljen pri njihovem sostanovalcu, s katerim sta bila v visoko rizičnem stiku.

Potočnik je še zapisal, da je okužba doslej izzvenela pri 16 stanovalcih, poleg tega sta se v delovni proces vrnili prvi sodelavki. Vsi ti so okužbo prestali z izjemno blagimi simptomi ali celo brez njih.

Nekateri stanovalci imajo blažje bolezenske znake v obliki kašlja, povišane telesne temperature in podobno, medtem ko so bili štirje stanovalci z zahtevnejšim zdravstvenim stanjem premeščeni v bolnišnico.

Potočnik še navaja, da so optimistični, pesti jih velika  kadrovska stiska, ki pa tudi že kaže znake izboljšanja.

M. P.