Trije poslanci s pobudo ministrstvu za modernizacijo ceste Trebnje–Mokronog–Boštanj

Poslanec Tomaž Lisec

Poslanci Tomaž Lisec (SDS), Blaž Pavlin (NSi) in Franci Kepa (SDS) so ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovec zaprosili za sestanek glede modernizacije ceste Trebnje–Mokronog–Boštanj, na katerem bi skupaj z župani občin, ki ležijo ob omenjeni cesti (Trebnje, Mirna, Mokronog–Trebelno, Šentrupert in Sevnica) proučili možnosti modernizacije ceste.

Cilj sestanka je pripraviti vsebinske, časovne in finančne podlage za pripravo in izvedbo projekta, je na svojem Facebooku profilu zapisal poslanec Lisec.

Omenjeno pobudo so dogovorili na delovnem sestanku, na katerem so se maja na pobudo sevniškega župana Srečka Ocvirka srečali župani občin Mirna, Mokronog–Trebelno, Šentrupert in Trebnje, pridružila pa sta se jim tudi poslanca Lisec in Pavlin.

Omejena cesta je zelo obremenjena s tovornim prometom, saj je to glavna prometna povezava v Mirnski dolini. Modernizacija ceste bi po njihovem mnenju učinkovito prispevala k gospodarskem razvoju celotnega območja, večji prometni varnosti in pretočnosti prometa ter še dodatno povezala kraje Mirnske doline.

M. P.