Trajekto – zdaj tudi o aktualnih dogodkih na slovenskih cestah

Foto: Trajekto FB

Slovensko podjetje Stailer je na Facebooku vzpostavilo klepetalni robot Trajekto, ki uporabnikom prikazuje podatke o voznih redih trajektov na hrvaški obali. Rešitev omogoča pošiljanje celotnega dnevnega voznega reda izbranega trajekta na točno določeni relaciji. Na željo uporabnika mu robot pošlje tudi cenik v kunah ali v evrih. Relacijo uporabnik izbere sam.

O tem smo že pisali Se na dopust odpravljate na hrvaške otoke? Tu je robotek, ki vam lahko olajša pot.

Podjetje Stailer sta že v srednješolskih letih ustanovila komaj 21- in 22-letna podjetna Štajerca, Blaž Kovač in Alen Pliberšek iz Vojnika pri Celju.

Trajekto pa se še naprej razvija in dopolnjuje in že je tukaj njihova nova dopolnitev Promet24. Sedaj lahko z njegovo pomočjo spremljate aktualne novice s slovenskih cest, podatke o nesrečah, zastojih, stanje na mejah in še kaj se bi našlo. Do njega lahko dostopate tukaj.

Pri Stailerju so prepričani, da se bo razvoj klepetalnih robotov širil na vsa področja življenja. Ponekod v tujini je to že realnost, v Sloveniji pa se s tovrstnimi novostmi šele seznanjamo. Podjetni mladi Štajerci že raziskujejo, kako bodo v svoje prihodnje digitalne inovacije vpletli tudi umetno inteligenco.

N. G.