Tončkov dom bo dobil devet sob z novim pohištvom

Tončkov dom na Lisci.

Občina Sevnica bo v Tončkovem domu na Lisci s pomočjo evropskih sredstev preuredila prostore v etaži nadstropja. Med drugim bodo uredili devet sob, od tega dve z možnostjo združitve, posodobljene bodo inštalacije, izdelano bo novo stavbno pohištvo in balkonske ograje.

Urejene bodo tudi sanitarije znotraj sob, skupne sanitarije, vse sobe bodo imele tudi izhode na zunanje balkone oziroma teraso.

S prenovo nadstropja, ki se bo začela v začetku prihodnjega leta, bo dom pridobil prijetno in sodobno urejene namestitvene kapacitete. V sklopu projekta bodo izvedene tudi nove naravoslovne dejavnosti za učence posavskih osnovnih šol.

Občina bo prostore obnovila kot partnerica pri okoljskem projektu Centri interpretacije zavarovanih območij, ki je bil izbran za sofinanciranje iz evropskih sredstev. Projekt je namenjen povezovanju štirih zavarovanih območij narave na območju Posavja, Kozjanskega in Obsotelja, izkoriščanju potencialov naravne dediščine za trajnostni razvoj območja in krepitvi turistične dejavnosti.

Lisca z vsemi dozdajšnjimi naložbami tako postaja celovito urejena in vse bolj priljubljena turistična točka regijskega in širšega pomena za vse, ki si želijo izobraževalnih, rekreativnih in turističnih vsebin.

M. P.